מתכונים

קיש בטטה וגבינות בקראסט קצח

מצרכים לתבניות בקוטר 28

  • בצק פריך לקיש

למלית:

  • 3 בטטות קלופות
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 220 גר גבינות קשות (עדיף סחף אשכול ונגב מגורדת אבל אפשר להיות גמישים)
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה
  • 2-3 ביצים
  • שום כתוש, מלח, פלפל שחור גרוס טרי
  • רוזמרין או תימין

הכנה:

מסדרים את הבצק הפריך בתבנית, אופים כ 15 דק בחום 170° ומקררים

מכינים את המלית: חותכים את הבטטות לקוביות מתבלים במעט שמן זית מלח פלפל ותימין ושום

מסדרים בתבנית בשכבה אחת ואופים בתנור ב175° ל 25 דקות, מוציאים ומקררים.

בינתיים מטגנים את הבצל 4,5 דקות ומקררים

מגררים את הגבינות

מכינים רויאל: שמנת ביצים מלח פלפל ומערבבים היטב

מאחדים את כל החומרים ומסדרים יפה בתבנית על הבצק והבטטות

מפזרים  למעלה קצח בנדיבות

אופים ב150° כ- 35- 40 דקות עד להשכמה

מחכים כמה דקות להתייצבות ומגישים.

  • Ayelet Schneider

    אפשר להכין בלי קצח?