מתכון צרפתי קלאסי עם שידרוגים קלים.
מנה מנחמת, מושלמת לאירוח וליום חורף קר.
המיצרכים:
1/2 קילו תפוחי אדמה
גבינת “רותם המדבר”
שמנת מתוקה
1 בצל מטוגן
7 גבעולי תימין
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך , הזמן המדויק תלוי בסוג ובגודל.
מסננים ומצננים. חותכים לטבעות בעובי של כחצי ס”מ
מניחים את תפו”א בתבנית מערבבים עם מעט שמנת מתוקה ובצל מטוגן ומתבלים במלח גס פלפל שחור גרוס ותימין.
אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות כ 25 דקות, מוציאים.
חותכים את הגבינה, חשוב – עם הקליפה שנותנת המון טעם!
ומפזרים גושים גדולים עם הקליפה למטה. מחזירים לתנור לא מכוסה להקרמה של 5- 10 דקות.
מגישים ורואים את כולם נהנים 🙂