כחלק מהמשך פיתוח החזון הציוני וההתיישבות, נוצר חזון חדש, של הקמת ענף הגפן והיין על אדמות הלס של הקיבוץ.
ענף שייתן ביטוי ליין דרך הטרואר המקומי המאפיין את האיזור שלנו ועשיית יין קפדנית.
תום, בן הקיבוץ, טס ב-2015 למילאנו, איטליה, על מנת ללמוד על הגפן והיין לעומק ולהביא את תרבות היין והחקלאות האיטלקית חזרה לבארי ולהטמיע אותה כאן.
את הבציר הראשון שלנו עשינו בשעות הבוקר המוקדמות של ה- 13/08/23. בצרנו ענבי שרדונה מחלקת כרם הממוקם בנס הרים בגובה 680 מ׳
הענבים הותססו בחבית עץ אלון צרפתי והיין התבגר על משקעיו במשך כ-8 חודשים.
ליין ארומות של הדרים ופריחה לבנה המלווה חומציות מאוזנת עם סיומת ארוכה.
ב- 7.10.23 נחתה עלינו המכה הכי כואבת שאפשר לחטוף. כקהילה וכיחידים.
תהליך השיקום הנפשי והפיזי של קיבוץ בארי יקחו שנים ארוכות, קשות וכואבות. אבל גם מלאות בתקווה שמהמקום הנמוך ביותר נצמח הכי גבוה.
ייסוד ענף היין והכרם בבארי הוא אבן דרך משמעותית בדרך להעמקת השורש בקרקע ולפריחה המחודשת.